NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

TRADICIONALNO TAKMIČENJE U LOVNOM STRELJAŠTVU „VELIMLJE 2017“

Postavljeno: 24. 08. 2017.

Tradicionalno međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći, na razdaljini od 100 metara, „Velimlje 2017“ održano je u neđelju 20.avgusta 2017 na strelištu u Velimlju.

Ove godine ovo takmičenje bilo 14 po redu a na njemu družili su se i takmičili, lovci iz Crne Gore i lovci iz Bosne i Hercegovine, LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, LU »VIDUŠA« iz Bileće i LU »LEOTAR« iz Trebinja.

Takmičenje i ove godine okupilo je veliki broj takmičara i gostiju. U ime domaćina, LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja i LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, takmičenje je otvorio predsjednik LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja Blagoje Mrkaić poželjevši gostima i takmičarama dobrodošlicu.

Predsjednik Nikola Marković prisutne je pozdravio u ime nacionalne asocijacije lovaca Crne Gore poželjevši dobrodošlicu gostima, svima dobre rezultate i dobro druženje, podsjetivši da je  Lovački savez Crne Gore još od 2003 godine potpisao sa susjednim zemljama sporazum o saradnji pod imenom „Divljač ne poznaje granice“ i da je ovo takmičenje, započeto u Grahovu 2004 godine plod tog sporazuma. Predsjednik se u svom obraćanju osvrnuo na rad naših društava domaćina ovog druženja LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja i LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova rekavši da oni lovištima koja su im povjerena na gazdovanje upravljaju dobro prvenstveno vodeći brigu o uzgoju i zaštiti divljačii a da je lov rezultat tog gazdovanja.

Rezultati na takmičenju po lovačkim udruženjima i kategorijama su sledeći:

U okviru takmičenja lovaca LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Knežević Branislav, drugi je bio Eraković Draško, a treći Eraković Milivoje. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Eraković Luka, drugi je bio Mrkaić Petar i treći Matović Matija. U kategoriji veterani prvi je bio Tomašević Milorad, a drugi Popović Sava.

U okviru takmičenja lovaca LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova najprecizniji u kategoriji seniori bio je takmičar Daković Nikola, drugo mjesto zauzeo je Bulajić Velimir, a treće Janičić Milosav. U kategoriji juniori u okviru ovog Lovačkog društva prvo mjesto zauzeo je  Andrijašević Željko.

U okviru takmičenja lovaca LU »LEOTAR« iz Trebinja, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Gojković Vasko, drugi je bio Šakotić Milivoje, a treći Popović Zoran. U kategoriji veterani prvi je bio Gojković Novak.

U okviru takmičenja lovaca LU »VIDUŠA« iz Bileće, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Kapor Miodrag, drugi je bio Kisić Dragan, a treći Albijanić Predrag

Najuspješniji takmičari, po kategorijama, juniori, seniori i veterani, za osvojena prva tri mjesta, po Lovačkim društvima učesnicama, nagrađeni su diplomom i zlatnom, srebrenom ili bronzanom medaljom Lovačkog saveza Crne Gore.

Takmičenje za sve lovce je bilo besplatno kao i sva dosadašnja, a njime je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Dušan Vratnica. Sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević.