NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

NAJAVA VI KOLA KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE MEMORIJAL “MILOŠ VUKOVIĆ”

Postavljeno: 31. 08. 2017.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se VI (šesto) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - MEMORIJAL „MILOŠ VUKOVIĆ“ održati na Žabljaku, na strelištu Njegovođe, u nedelju 3. septembra 2017. godine, sa početkom u 9 časova.

Lovci će takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

U okviru VI kola Kupa održaće se opštinsko takmičenje lovaca članova lovačkog društva  „Durmitor“  sa Žabljaka.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza (www.lovackisavez.me).

Napomena: U slučaju da tokom pregleda takmičarove opreme (puške ranca, municije i dr.) sudija prije ili tokom takmičenja utvrdi da takmičar ima opremu ili dio nje koji ne odgovara propisanim standardima za disciplinu u kojoj učestvuje, takmičar će se diskvalifikovati i kazniti po pravilniku.