NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ODRŽANO VI KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE – MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ

Postavljeno: 05. 09. 2017.

Na strelištu Bare Žugića u Žabljaku 3. septembra 2017. godine održano je VI (šesto) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Memorijal „Miloš Vuković“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru VI kola Kupa Lovačkog  saveza Crne Gore – Memorijal „Miloš Vuković“ održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Durmitor“ iz Žabljaka  u istim disciplinama.Takmičenje je održano je po kišovitom i vjetrovitom vremenu. Međutim loši vremenski uslovi nijesu omeli takmičare da se u velikom broju okupe na Žabljaku i da postignu dobre rezultate.

U VI kolu KupaMemorijal „Miloš Vuković“  postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Dragan (LO Bajo Pivljanin), drugo Vušurović Vaso (LD Cetinje), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Marković Miloš (LD Dr Cetinje) i peto Đurović Predrag (LD Pljevlja).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Luka (LD Durmitor).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica), a drugi je bio Pejović Sava (LD Durmitor).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Radojević Milovan (DOO Lovstvo Bar), drugo Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), treće Tadić Dragan (LD Bajo Pivljanin), četvrto  Nikolić Ljupko (LD Komarnica), a peto Vušurović Vaso (LD Cetinje).U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Radojević Danilo (Lovstvo Bar), drugo Džaković Stefan (Durmitor) i treće  Radojević Danijela (Lovstvo Bar).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica), drugi Jovović Radovan (LD Dr Zoran Kesler) i treći Pejović Sava (LD Durmitor).

Na opštinskom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Raonić Miroslav, drugo Novaković Vladan, treće Vuković Aleksandar, četvrto Žugić Miroslav i peto Rondović Vitomir. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Luka. Kod veterana najboji je bio Pejović Sava. U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori nije bilo takmičara.U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Džaković Stefan, a drugo Džaković Filip. Kod veterana najboji je bio Pejović Sava.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

REZULTATI VI kolo KUPA Lovačkog saveza Crne Gore