NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ODRŽANO VII KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - MEMORIJAL „VUKOSAV ABA – ABAZOVIĆ“

Postavljeno: 11. 09. 2017.

Na strelištu Ivanovo polje u Pljevljima 10. septembra 2017. godine održano je sedmo  kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Ovo je bilo 12-o,  ujedno i zadnje takmičenje lovaca u ovoj bogatoj, kada je u pitanju streljaštvo, godini. Organizacija, rezultati postignuti na takmičenju kao i druženje lovaca su bili više nego dobri, a jedinstvena želja svih učesnika je da se ovo takmičenje održava svake godine i da poprimi međunarodni karakter.

U okviru VII kola- Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“  Kupa Lovačkog  saveza Crne Gore održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Pljevlja“ iz Pljevalja  u istim disciplinama.

U VII kolu Kupa- Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“  postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Blažo (LO Bajo Pivljanin), drugo Dragović Boris (LO Podgorica), treće Đurović Predrag (LD Pljevlja), četvrto Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja) i peto Bulatović Milorad (LD Lovac Kolašin).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica), a drugi je bio Savčić Budimir (LD Primorje).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Tadić Dragan (Lo Bajo Pivljanin), drugo Radojević Milovan (Lovstvo Bar), treće Nikolić Ljupko (LD Komarnica),  četvrto  Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja) a peto Marković Nikola (LD Cetinje).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Vuk (LD Pljevlja), drugo Džogaz Dragan (LD Pljevlja) i treće  Vratnica Aleksa (LO Podgorica) .

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica), drugi je bio Savčić Budimir (LD Primorje).

Na opštinskom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Đurović Predrag, drugo Džogaz Aleksandar, treće Radović Srđan, četvrto Bajčeta Bojan i peto Milojičić Radovan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar, drugo Radović Srđan, treće Đurović Predrag, četvrto Despotović Miloš i peto Vuković Šćepan .

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Vuk, a drugo Džogaz Dragan i treće Vuković Stefan.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

REZULTATI VII kolo KUPA Lovačkog saveza Crne Gore