NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ZAVRŠEN XVI KUP LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE

Postavljeno: 13. 09. 2017.

Ovogodišnju šesnaestu takmičarsku sezonu obilježili su dobra organizacija takmičenja, veliki broj održanih kola i veliki broj takmičara, kao i postignuti dobri rezultati.

Održavanjem sedmog kola - Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“ u Pljevljima 10. septembra 2017. godine završen je šesnaesto Kup takmičenje Lovačkog saveza Crne Gore - u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Kup Lovačkog saveza Crne Gore počeo je 19 marta 2017 godine održavanjem prvog kola u Danilovgradu, slijedili su drugo kolo na Cetinju, treće kolo – Memorijal „Dragan Šakotić“ u Nikšiću, četvrto kolo u Šavniku, peto u Plužinama, šesto – Memorijal „Miloš Vuković“ na Žabljaku i sedmo kolo Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“ u Pljevljima.

Sva kola ovogodišnjeg takmičenja, kao i ranije, Lovački savez Crne Gore organizovao je u saradnji sa svojim članicama. Takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima, po svim održanim kolima, Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenje - Kup Lovačkog saveza Crne Gore, koje je počelo 2002 godine, iz godine u godinu je organizovano sve bolje, sve više je učesnika koji dolaze iz svih lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači, članica Saveza i sve su bolji rezultati koji se postižu iz sezone u sezonu ocjena je svih učesnika i Lovačkog saveza Crne Gore kao organizatora.

Planovi Lovačkog saveza Crne Gore su da Kup okupi i lovce iz susjednih zemalja i šire i da postane takmičenje međunarodnog karaktera što bi bio dobar korak u još boljoj saradnji sa susjednim i drugim zemljama Evrope.  

Pored sedam kola Kupa održano je još 6 opštinskih takmičenja i jedno međunarodno takmičenje u istim disciplinama.

Pobjednici ovogodišnjeg XVI Kupa Lovačkog saveza Crne Gore su :

  • U  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom pobjednik je Nikola Marković, član LD „Cetinje“ iz Cetinja, drugi je bio Tadić Dragan član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina dok je treće mjesto zauzeo Tadić Blažo takođe član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina.
  • U  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom pobjednik je Nikolić Ljupko, član LRD „Komarnica“ iz Šavnika, drugi je bio Nikola Marković član LD „Cetinje“ iz Cetinja,  a treći Radojević Milovan član DOO „Lovstvo“ iz Bara.

Svi drugi rezultati mogu se pogledati na sajtu Lovačkog saveza Crne Gore www.lovackisavez.me u rublici Streljaštvo“

Lovački savez Crne Gore pobjednicima XVI Kupa, kao i do sada, uručiće prigodne nagrade.

KONAČNI REZULTATI ZA 2017. GODINU