NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
SUPERIORNI SK BUDVA I TAKMIčAR J. MARKOVIć
Postavljeno: 23. 06. 2014.

Na olimpijskom strelištu Košljun u Budvi održano je prestižno takmičenje Memorijal Milorada – Miška Lopičića, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, koje će biti upamćeno po održavanju u dva različita termina.

Naime u subotu  14 juna takmičari su otpucali 75 meta, ne računajući da će sledećeg dana biti toliko loši uslovi (jak vjetar), da je organizator morao donijeti odluku da se drugi dio od 50 meta otpuca u neđelju 22 juna. 2014. godine.

OPšIRNIJE...
U GOLUBOVCIMA ODRžANO PRVO KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 26. 05. 2014.

Prvo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Golubovcima na renoviranom strelištu „Morača“ u četvrtak 22. maja 2014 godine.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, koji je naglasio da je ovo dio protokola Lovačkog saveza i da je Liga u potpunosti opravdala svoje postojanje što se može konstatovati povećanjem brojnosti učesnika kao i podizanjem kvaliteta rezultata.

OPšIRNIJE...
PLJEVALJSKI LOVCI SPASILI SRNADAćA
Postavljeno: 19. 05. 2014.

Često su lovci, kao najmasovnije udruženje građana, u prilici da iskažu svoju humanost i pomognu ljudima u nevolji. Najčešće njihova humanost iskazana je prilikom elementarnih nepogoda požara, poplava, visokih sniježnih padavina, ali i potrazi za nestalim u planini i slično. Lovci su prije nekoliko godina, kada je našu zemlju zahvatilo zimsko nevrijeme i kada se formirao visok sniježni pokrivač, pružili veliku pomoć ljudima zavijanim u snijegu. Slično je bilo i u ljetnjim periodima prilikom šumskih požara kada su gasili požare, spašavali ljude i njihovu imovinu. Naravno, njihova humanost ogleda se i u uzgoju divljači i njenoj zaštiti.

OPšIRNIJE...
U PLUžINAMA ODRžANO čETVRTO KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 12. 05. 2014.

Na strelištu Trsa u Plužinama  10. maja 2014. godine održano je četvrto kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru IV kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održano je  opštinsko takmičenje lovaca Lovno-ribolovnog društva „Bajo Pivljanin“ iz Plužina u istim disciplinama.

OPšIRNIJE...
ODRžANO TREćE KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 08. 05. 2014.

Na strelištu Majstorovina u Bijelom Polju  3. maja 2014. godine održano je treće kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru III  kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održano je  opštinsko takmičenje lovaca Lovačke organizacije „Bijelo Polje“ u istim disciplinama.
OPšIRNIJE...
ODRžANO DRUGO KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 22. 04. 2014.

Na strelištu Vrela u Cetinju 6. aprila 2014. godine održano je drugo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. U okviru II kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Cetinje“ u istim disciplinama.

OPšIRNIJE...
U DANILOVGRADU ODRžANO I KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2014
Postavljeno: 27. 03. 2014.

U Danilovgradu, na strelištu Vojske Crne Gore, u subotu 22. marta 2014 godine održano je prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore 2014, takmičenja u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

I ove takmičarske godine, kao i prethodnih godina, u Kupu Lovačkog saveza Crne Gore mogu učestvovati lovci članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači – članica Lovačkog saveza Crne Gore. Sva takmičenja su besplatna, a Lovački savez Crne Gore pobjednicima svakog kola, kao i za ukupni plasman, dodjeliće prigodne nagrade, pehare, medalje i diplome.

Za učestvovanje na takmičenjima lovci pored ličnih dokumenata moraju imati lovnu kartu i oružni list za pušku sa kojom se takmiče.

Prvo kolo otvorio je predsjednik Nikola Marković koji je između ostalog lovcima poželio dobre rezultate i još bolje druženje na ovom i svim drugim takmičenjima u ovoj sezoni, naglašavajući da se sva takmičenje provode u skladu sa Pravilnikom o lovnom streljaštvu i međunarodnim propisima i pravilima koji regulišu oblast streljaštva.

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći)

OPšIRNIJE...
OBAVJEšTENJE O UPUSTVIMA ZA PODNOšENJE ZAHTJEVA
Postavljeno: 19. 03. 2014.

Lovačkim društvima, organizacijama, JP za uzgoj, zaštitu i lov divljači – Korisnicima lovišta

Obavještavamo Lovačka društva, organizacije i JP za uzgoj, zaštitu i lov divljači da su sledeća Upustva za podnošenje raznih zahtjeva u oblasti lovstva mogu preuzeti sa internet stranice Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koje je ovo Ministarstvo donijelo i objavilo na svojoj web stranici 13.03.2014 godine:

Molimo da koristite ova Upustva i popunite propisane obrasce kako bi vaš zahtjev bio razmatran. Upustva i obrasce možete preuzeti  sa www.mpr.gov.me  (U  odjeljku Biblioteka unosite u pretraživač naziv dokumenta)...

OPšIRNIJE...
PLANIRANJE U LOVSTVU
Postavljeno: 17. 03. 2014.

Planiranje u lovstvu predstavlja najosjetljiviji i stručno najodgovorniji posao u gazdovanju sa divljači i lovištem

Cilj planiranja u lovstvu je unapređenje stanja populacija divljači i njihovih staništa kroz preduzimanje odgovarajućih mjera gazdovanja kojima se postiže optimalno brojno stanje populacija, zaštita, uzgoj i održivo korišćenje divljači.

Planiranje, kao vrlo značajan segment uspješnog gazdovanja, propisuje se prvi put u Crnoj Gori Zakonom o lovstvu iz 1966-e godine. Tim Zakonom propisuje se da organizacija koja gazduje lovištem donosi za to lovište lovnoprivrednu osnovu – dugoročni planski dokument, koji treba da sadrži prikaz postojećeg stanja lovišta, ciljeve gazdovanja, vrste i obima radova, mjera i metoda za postizanje tih ciljeva, kao i ekonomsko-finansijske osnove gazdovanja.

Važećim Zakonom o divljači i lovstvu propisano je takođe donošenje planskih dokumenata i to: Programa razvoja lovstva, kojeg donosi Vlada na predlog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Lovne osnove i Godišnjeg plana gazdovanja koje donose korisnici lovišta uz saglasnost resornog Ministarstva...

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28