NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
NIKšIć – VI MEđUNARODNA IZLOžBA PASA SVIH RASA (CACIB)
Postavljeno: 19. 09. 2013.

U organizaciji Kinološkog društva "Trebjesa", na osnovu godišnjeg kalendara kinoloških manifestacija Svjetske kinološke federacije, 24.08.2013. u Nikšiću je održana šesta Međunarodna izložba pasa svih rasa.

Na izložbi je učestvovalo oko 150 izlagača, sa 70 rasa, iz Crne Gore, zemalja regiona, kao i iz Italije, Francuske, Poljske, Rusije i Češke.

Kinološke sudije Vladimir Videnović i Nebojša Nedeljković iz Srbije, Vojo Brajović i Antonio Mračević iz Crne Gore, odlučili su da titulu najljepšeg psa ponese njemački ovčar Boa, čiji je vlasnik Goran Mićunović iz Nikšića. Drugo mjesto pripalo je velikoj kraljevskoj pudli Gabana, vlasnika Đuzepea Feste iz Italije i treće mjesto pripalo je engleskom seteru Rej, Aleksandra Krivokapića iz Nikšića.

OPšIRNIJE...
ODRžAN GRAND PRIX BIJELO POLJE 2013 I TROFEJ BIJELOG POLJA 2013
Postavljeno: 05. 09. 2013.

Lovački savez Crne Gore u saradni sa svojom članicom LO Bijelo Polje organizovao je uspješno još jedno takmičenje u lovnom streljaštvu.

Naime na strelištu Majstorovina u Bijelom Polju 31. avgusta 2013. godine održan je po prvi put Grand Prix Bijelo Polje 2013 gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru Grand Prix Bijelo Polje 2013 održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Bijelo Polje “ Trofej Bijelog Polja 2013 u istim disciplinama.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković ističući da se po prvi put u Bijelom Polju održava ovakvo jedno takmičenje s ciljem da ono već sledeće godine preraste u međunarodno takmičenje. Takmičarima je poželio dobro druženje i uspjeh na takmičenju.

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći i lovački karabin, 100 m, mehanički nišan, stojeći)

OPšIRNIJE...
MEđUNARODNO TAKMIčENJE „VELIMLJE 2013“
Postavljeno: 05. 09. 2013.

I ove godine na takmičenju u lovnom streljaštvu u Velimlju, družili i takmičili u lovnom streljaštvu lovci Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naime tradicionalno međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći, na razdaljini od 100 metara, „Velimlje 2013“ održano je u nedjelju 01.septembra na strelištu u Velimlju.

Takmičili su se lovci iz, LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, LU »LEOTAR« iz Trebinja i LU »VIDUŠA« iz Bileće.

Takmičenje, pred velikim brojem takmičara i gostiju je otvorio predsjednik LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja Blagoje Mrkaić poželjevši gostima i takmičarama dobrodošlicu i dobre rezultate na takmičenju.

Rezultati na takmičenju po lovačkim udruženjima i kategorijama su sledeći:

U okviru takmičenja lovaca LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, najprcizniji u kategoriji seniori bio je takmičar Andrijašević Nenad, drugo mjesto zauzeo je Bulajić Luka, a treće Kovačević Nikola. U kategoriji juniori u okviru ovog društva prvo mjesto zauzeo je Kovačević Nikola, a drugi je bio Kovačević Đorđije.

OPšIRNIJE...
ODRžANO VI (ŠESTO) KOLA KUP-A LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 03. 09. 2013.

Na strelištu u Njegovođama, u Žabljaku 10. avgusta 2013. godine održan je Memorijal Miloš Vuković i VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Žabljaka u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Jak vjetar je onemogućio strijelcima da postignu visoke rezultate, ali bez obzira na to uslovi su bili dobri za čem se potrudio suorganizator Lovačko društvo „Durmitor“sa Žabljaka i sponzor.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i prisutnima se obratio govoreći biranim riječima o istaknutom lovcu i lovnom radniku pokojnom Milošu Vukoviću po kome je ovaj deseti memorijal nosi ime. Takođe predsjednik Marković prisutnim takmičarima poželio je dobre rezultate i dobro druženje, koje i ovaj put na Žabljaku nije izostalo.

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći i lovački karabin, 100 m, mehanički nišan, stojeći)

OPšIRNIJE...
JANKO MEHLE U POSJETI LOVAčKOM SAVEZU CRNE GORE
Postavljeno: 31. 08. 2013.

Nedavno je u posjeti Lovačkom savezu Crne Gore boravio direktor državnih lovišta posebne namjene u Sloveniji, gospodin Janko Mehle i na temu lovstva, dosadašnje i buduće saradnje razgovarao sa predsjednikom Lovačkog saveza Nikolom Markovićem i njegovim saradnicima.

Janku Mehleu ovo nije prva posjeta Crnoj Gori. Ranije ovaj vrsni stručnjak u lovstvu bio je učesnik i prezentant značajnih tema iz oblasti lovstva na naučnim skupovima održanim u našoj zemlji, kao i čest konsultant Lovačkog saveza Crne Gore kada je u pitanju zakonodavno - organizaciona struktura lovstva i druge stručne teme.

Na ovom sastanku predsjednik Marković zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i poželio da ona sa Jankon Mehleom i drugim lovnim stručnjacima iz Slovenije bude još veća i plodnija. Slovenija, kako je istakao, prepoznatljiva je po dobro organizovanom lovstvu i očuvanim brojnim populacijama divljači, što je rezultat stručnog rada i ulaganja svih zainteresovanih za razvoj lovstva.

OPšIRNIJE...
NAJAVA ODRžAVANJA LOVNIH TAKMIčENJA U BIJELOM POLJU I VELIMLJU 2013
Postavljeno: 21. 08. 2013.

MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ I VI KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013

Lovački savez Crne Gore u saradnji sa svojim članica organizovaće sledećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 31 avgusta i 1 septembra dva takmičenja u lovnom streljaštvu.

Naime, u subotu 31.08.2013. godine, u saradnji sa LO Bijelo Polje, sa početkom u 9 časova, u Bijelom Polju na strelištu Majstorovina, MZ Ravna Rijeka, održaće se GRAND PRIX „BIJELO POLJE“, a u nedjelju 1 septembra, u saradnji sa LD Ilija Milović iz Grahova i LU Bratogošt iz Velimlja, održaće se Međunarodno takmičenje „VELIMLJE 2013“ u Velimlju, takođe sa početkom u 9 časova.

Na takmičenju GRAND PRIX „BIJELO POLJE“u Bijelom Polju, lovci će se takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

OPšIRNIJE...
NAJAVA ODRžAVANJA LOVNIH TAKMIčENJA NA ŽABLJAKU - 2013
Postavljeno: 05. 08. 2013.

MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ I VI KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013

Crnogorski lovci takmičenja u lovnom streljaštvu, nastavljaju ovog vikenda na Žabljaku.

Naime, u subotu 10.08.2013. godine, sa početkom u 9 časova, u Žabljaku, na strelištu Bare Žugića, održaće se Memorijal MILOŠ VUKOVIĆ. U okviru Memorijala održaće se VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – TROFEJ ŽABLJAKA.

Lovci će takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Takmičari moraju posjedovati oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

OPšIRNIJE...
ODRžANO IV KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013
Postavljeno: 25. 07. 2013.

Četvrto kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Golubovcima na renoviranom strelištu „Morača“ u subotu 20. jula 2013.

Po riječima člana komisije Lovačkog saveza za lovno streljaštvo g-dina Jovice Markovića, inače državnog repezantivca, lijepo vrijeme i dobra organizacija omogućilo je strijelcima da ostvare odlične rezultate, pa samim tim to je potvrda da ova olimpijska disciplina ima veliku budućnost. Ovo takmičenje će se pamtiti i po velikom broju učesnika kojih je iz kola u kolo sve više. Naredne godine liga će se proširiti na više gradova koji će u međuvremenu izgraditi strelišta.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom konkurenciji nakon osnovnog dijela 2x15 golubova prvih šest takmičara je ostvarilo odlične rezultate: Raičević Slavko 28 od 30, Marković Nikola 27 poena, Pajović Peđa 25, Marković Jovica 24, Raičević Božidar 24 i Tripunović Duško 23 od 30 poena.

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)

OPšIRNIJE...
NAJAVA čETVRTOG KOLA LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 18. 07. 2013.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se IV kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore održati u subotu 20. jula 2013. godine, na strelištu „Morača“ u Golubovcima, sa početkom u 9 sati.

Lovci će se takmičiti u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2x15 golubova plus play off+, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesionalna takmičenja.

U okviru IV kola lige Lovačkog saveza Crne Gore održaće se opštinsko takmičenje u istoj disciplini.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, a da bi mogli učestvovati moraju obavezno imati oružni list za oružje koje koriste i lovnu kartu.

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28