NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
JANKO MEHLE U POSJETI LOVAčKOM SAVEZU CRNE GORE
Postavljeno: 31. 08. 2013.

Nedavno je u posjeti Lovačkom savezu Crne Gore boravio direktor državnih lovišta posebne namjene u Sloveniji, gospodin Janko Mehle i na temu lovstva, dosadašnje i buduće saradnje razgovarao sa predsjednikom Lovačkog saveza Nikolom Markovićem i njegovim saradnicima.

Janku Mehleu ovo nije prva posjeta Crnoj Gori. Ranije ovaj vrsni stručnjak u lovstvu bio je učesnik i prezentant značajnih tema iz oblasti lovstva na naučnim skupovima održanim u našoj zemlji, kao i čest konsultant Lovačkog saveza Crne Gore kada je u pitanju zakonodavno - organizaciona struktura lovstva i druge stručne teme.

Na ovom sastanku predsjednik Marković zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i poželio da ona sa Jankon Mehleom i drugim lovnim stručnjacima iz Slovenije bude još veća i plodnija. Slovenija, kako je istakao, prepoznatljiva je po dobro organizovanom lovstvu i očuvanim brojnim populacijama divljači, što je rezultat stručnog rada i ulaganja svih zainteresovanih za razvoj lovstva.

OPšIRNIJE...
NAJAVA ODRžAVANJA LOVNIH TAKMIčENJA U BIJELOM POLJU I VELIMLJU 2013
Postavljeno: 21. 08. 2013.

MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ I VI KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013

Lovački savez Crne Gore u saradnji sa svojim članica organizovaće sledećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 31 avgusta i 1 septembra dva takmičenja u lovnom streljaštvu.

Naime, u subotu 31.08.2013. godine, u saradnji sa LO Bijelo Polje, sa početkom u 9 časova, u Bijelom Polju na strelištu Majstorovina, MZ Ravna Rijeka, održaće se GRAND PRIX „BIJELO POLJE“, a u nedjelju 1 septembra, u saradnji sa LD Ilija Milović iz Grahova i LU Bratogošt iz Velimlja, održaće se Međunarodno takmičenje „VELIMLJE 2013“ u Velimlju, takođe sa početkom u 9 časova.

Na takmičenju GRAND PRIX „BIJELO POLJE“u Bijelom Polju, lovci će se takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

OPšIRNIJE...
NAJAVA ODRžAVANJA LOVNIH TAKMIčENJA NA ŽABLJAKU - 2013
Postavljeno: 05. 08. 2013.

MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ I VI KOLO KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013

Crnogorski lovci takmičenja u lovnom streljaštvu, nastavljaju ovog vikenda na Žabljaku.

Naime, u subotu 10.08.2013. godine, sa početkom u 9 časova, u Žabljaku, na strelištu Bare Žugića, održaće se Memorijal MILOŠ VUKOVIĆ. U okviru Memorijala održaće se VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – TROFEJ ŽABLJAKA.

Lovci će takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Takmičari moraju posjedovati oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

OPšIRNIJE...
ODRžANO IV KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2013
Postavljeno: 25. 07. 2013.

Četvrto kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Golubovcima na renoviranom strelištu „Morača“ u subotu 20. jula 2013.

Po riječima člana komisije Lovačkog saveza za lovno streljaštvo g-dina Jovice Markovića, inače državnog repezantivca, lijepo vrijeme i dobra organizacija omogućilo je strijelcima da ostvare odlične rezultate, pa samim tim to je potvrda da ova olimpijska disciplina ima veliku budućnost. Ovo takmičenje će se pamtiti i po velikom broju učesnika kojih je iz kola u kolo sve više. Naredne godine liga će se proširiti na više gradova koji će u međuvremenu izgraditi strelišta.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom konkurenciji nakon osnovnog dijela 2x15 golubova prvih šest takmičara je ostvarilo odlične rezultate: Raičević Slavko 28 od 30, Marković Nikola 27 poena, Pajović Peđa 25, Marković Jovica 24, Raičević Božidar 24 i Tripunović Duško 23 od 30 poena.

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)

OPšIRNIJE...
NAJAVA čETVRTOG KOLA LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 18. 07. 2013.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se IV kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore održati u subotu 20. jula 2013. godine, na strelištu „Morača“ u Golubovcima, sa početkom u 9 sati.

Lovci će se takmičiti u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2x15 golubova plus play off+, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesionalna takmičenja.

U okviru IV kola lige Lovačkog saveza Crne Gore održaće se opštinsko takmičenje u istoj disciplini.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, a da bi mogli učestvovati moraju obavezno imati oružni list za oružje koje koriste i lovnu kartu.

OPšIRNIJE...
ODRžANO III KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE 2013
Postavljeno: 07. 07. 2013.

Treće kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 29. juna 2013. godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu nakon play-off a, u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Slavko (LD Zeta), drugo mjesto zauzeo je Marković Jovica (LD Primorje), treće Pravilović Lazar (LD Cetinje), četvrto Marković Nikola (LD Cetinje), peto Đurović Božidar (LD Cetinje), a šesto Špadijer Luka (LD Cetinje).

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)

OPšIRNIJE...
NAJAVA TREćEG KOLA LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE 2013
Postavljeno: 25. 06. 2013.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se III kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore održati u subotu 29. juna 2013. godine, na strelištu „Košljun“ u Budvi, sa početkom u 9 sati.

Lovci će se takmičiti u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2x15 golubova plus play off+, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesionalna takmičenja.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, a da bi mogli učestvovati moraju obavezno imati oružni list za oružje koje koriste i lovnu kartu.

OPšIRNIJE...
MEMORIJAL MILORAD MIŠKO LOPIČIĆ 2013 - GLINENI GOLUBOVI DISC. TRAP
Postavljeno: 21. 06. 2013.

Takmičenje Memorijal Milorada – Miška Lopičića, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu i nedjelju 15 i 16 juna 2012. godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu nakon play-off a, u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Božidar (SK Gams), drugo mjesto zauzeo je Marković Nikola (SK Gams), treće Marković Jovica (SK Budva), četvrto Jovetić Radosav (SK Budva), peto Racković Dragoslav (SK Herceg Novi), a šesto Mitrović Luka (SK Budva).

OPšIRNIJE...
ODRžANO PETO KOLA KUP-A LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – TROFEJ MOJKOVCA [2013]
Postavljeno: 11. 06. 2013.

Na strelištu Štitarica u Mojkovcu  8. juna  2013. godine održano je Peto  kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Trofej Mojkovca u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru V kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Milorad Bulatović“ u istim disciplinama.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković ističući da se po prvi put jedno kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održava u Mojkovcu, što se planira i u narednim godinama. Takmičarima je poželio dobro druženje i uspjeh na takmičenju.

Tom prilikom predsjednik Nikola Marković, pohvalio je rad Lovačkog društva „Milorad Bulatović“ iz Mojkovca, posebno, kada je u pitanju uzgoj i zaštita divljači, što je, kako je istakao, naš osnovni cilj. Njihov rad na uzgoju i zaštiti ogledao se u spašavanju divljači u vrijeme visokih  sniježnih padavina u toku prošlih zima i u vrijeme velikih požara koja su zahvatila lovište u toku prošlog ljeta.

...............

REZULTATI (gađanje nepokretne mete - divljeg vepra)

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28