NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
ODRžAN MEMORIJAL MILOš VUKOVIć 2012
Postavljeno: 30. 08. 2012.

U organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i Lovačkog društva „Durmitor“ iz Žabljaka, u subotu 25. avgusta 2012. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu VIII “Memorijal Miloš Vuković 2012“. Takmičenje je održano u Žabljaku, na strelištu Bare Žugića.

Kao i prethodnih godina i  ove godine, na Memorijalu su se takmičili  lovci – članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači, u disciplini gađanje nepokretne mete divljeg vepra, stojeći, na rastojanju od 100 metara, po kategorijama juniori, seniori i veterani.

U kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je  Ljupko Nikolić, član LD „Komarnica“ drugi je bio Musa Tahiri  član LO „Podgorica“ a treći Ivan Vuković član LD „Durmitor“...

OPšIRNIJE...
PRIPREMLJENA HRANA ZA ZIMSKU ISHRANU DIVLJAčI
Postavljeno: 29. 08. 2012.

U period kada u lovištu Cetinje nije lovna sezona već je lovostaj, u Lovačkom društvu „Cetinje“, našem najstarijem lovačkom društvu, odvijaju se razne uzgojno-zaštitne, organizacione, sportske aktivnosti  zatim aktivnosti oko uređenja lovišta i obnavljanja lovnih objekata i slično.

Kada je u pitanju uzgoj i zaštita divljači posebna pažnja usmjerena je na obezbjeđenju mira u lovištu, kako bi se stvorili uslovi za razmnožavanje i uzgoj mladih.

Obzirom da savremeno lovno gazdovanje, zahtjeva od lovca i lovačke organizacije da  obezbjede dovoljne količine prirodne hrane, a pored toga i dovoljne količine dodatne hrane, odgovarajuće za svaku vrstu divljači, ovaj period u lovištu „Cetinje“ koristi se za pripremu sijena potrebnog za zimsku prihranu divljači u otvorenom lovištu i za jelena lopatara u ograđenom uzgajalištu „Zabran Kralja Nikole“ u Rijeci Crnojevića.

OPšIRNIJE...
ODRžANO MEđUNARODNO TAKMIčENJE U LOVNOM STRELJAšTVU – VELIMLJE 2012
Postavljeno: 01. 08. 2012.

Tradicionalno međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu, u  gađanju nepokretne mete divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći, na razdaljini od 100 metara,  „Velimlje 2012“ održano je u subotu 28. jula na strelištu u Velimlju.

Takmičili su se lovci iz Crne Gore i lovci iz Bosne i Hercegovine,  Udruženja za uzgoj zaštitu i lov divljači »BRATOGOŠT« iz Velimlja, Organizacije za uzgoj zaštitu i lov divljači »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, Lovačkog udruženja »LEOTAR« iz Trebinja.

Takmičenje je otvorio predsjednik Udruženja za uzgoj zaštitu i lov divljači »BRATOGOŠT« iz Velimlja Blagoje Mrkaić  poželjevši takmičara uspjeh. Tom prilikom on je rekao  da su lovci ovog Udruženja nedavno dobili od strane Vlade Crne Gore lovište na gazdovanje u narednih 10 godina i zahvalio se Lovačkom savezu Crne Gore i  predsjedniku Nikoli Markoviću na podršci i pomoći prilikom konkurisanja i dodjeli lovišta na gazdovanje...

OPšIRNIJE...
V (ZAVRšNO) KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2012. GODINE - IZVJEšTAJ
Postavljeno: 23. 07. 2012.

Na strelištu Komarnica u Šavniku 21. jula održano je peto (završno) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći, u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći, u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je održano i kao jedna od manifestacija kojima se obilježava Dan opštine Šavnik. Otvorio ga je predsjednik te opštine Mijomir Vujačić, koji je između ostalog takmičarima poželio prijatan boravak u Šavniku i dobre rezultate na takmičenju, pritom izrazivši nadu da će i sledeće godine ovo takmičenje biti organizovano u njihovoj sredini jer, kako je rekao, ono doprinosi poboljšanju ukupne turističke ponudi ove opštine.

Domaćin takmičenja bilo je Lovno-ribolovno društvo „Komarnica“ iz Šavnika...

OPšIRNIJE...
NAJAVA V (ZAVRšNOG) KOLA KUP-A LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE 2012
Postavljeno: 17. 07. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se V (završno) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održati u Šavniku.

Peto kolo KUPA-a Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom održaće se u subotu 21. jula 2012. godine sa početkom u 9 časova na strelištu Komarnica u Šavniku.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, koji na takmičenjima svoju pripadnost Lovačkom udruženju moraju potvrditi posjedovanjem lovne karte izdate za lovnu 2012/13 godinu.

OPšIRNIJE...
IV KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 17. 07. 2012.

Četvrto  kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 14.07.2012 godine.

Ujedno ovo je bilo i završno kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore u 2012 godini. Po mišljenju člana komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Jovice Markovića ovogodišnju ligu su obilježili veliko učešće lovaca i strijelaca, jako dobri rezultati i još bolje druženje.

U četvrtom kolu postignuti su sledeći rezultati:

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Cetinje I, drugo ekipa LO Podgorica, a treće ekipa LD Cetinje II...

OPšIRNIJE...
NAJAVA IV (ZAVRšNOG) KOLA LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE
Postavljeno: 07. 07. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se IV (završno) kolo Lige  Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova disciplina trap 2X15 golubova, održati na strelištu Košljun u Budvi, 14 jula 2012. godine.

Takmičenje će se održati  po kategorijama: juniori, seniori – kategorija A, seniori – kategorija B i veterani i to standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja.

Na ovom, kao i na ostalim takmičenjima, mogu učestvovati svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, koji svoju pripadnost Lovačkom udruženju moraju potvrditi posjedovanjem lovne karte izdate za lovnu 2012/13 godinu.

OPšIRNIJE...
MEMORIJAL MILORAD MIšKO LOPIčIć 2012 - IZVJEšTAJ
Postavljeno: 03. 07. 2012.

Takmičenje Memorijal  Milorada – Miška Lopičića, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 30.06.i nedjelju 01.07.2012. godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je  Jovetić Radosav (SK Budućnost) 120+21, drugo mjesto zauzeo je Marković Jovica (SK Budva) 109+22,  treće Perišić Nikola (SK Herceg Novi) 105+22, četvrto  Pravilović Lazar  (SK Cetinje) 104+19, peto Stanišić  Ivo (SK Budva) 108+14, a šesto Raičević Božidar (SK Gams) 103+16.

Najbolji kod juniora bio je Racanović Jovan (SK Budva)...

OPšIRNIJE...
U SLOVENIJI JE ODRžAN SASTANAK čLANICA FEDERACIJE NACIONALNIH ASOCIJACIJA EVROPSKE UNIJE (FACE ) SA BALKANA
Postavljeno: 27. 06. 2012.

U Dolenjskim Toplicama u Sloveniji 21. juna održan je sastanak članica Federacije nacionalnih asocijacija lovaca Evropske unije (FACE) sa Balkana.

Domaćin sastanka bio je Lovački savez Slovenije, a prisustvovali su predstavnici Lovačkih saveza zemalja regiona.

Delegaciju  Federacije nacionalnih asocijacija lovaca Evropske Unije predvodio je glavni i izvršni direktor Angus Middleton.

Lovački savez Crne Gore na sastanku u Dolenjskim Toplicama predstavljao je predsjednik Nikola Marković.

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27