NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
II KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2012
Postavljeno: 19. 05. 2012.

Drugo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 19.05.2012 godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji A - seniori strijelci, prvo mjesto zauzeo je Jovetić Radosav (LO Podgorica), drugo mjesto zauzeo je Đurović Božidar (LD Cetinje), treće Pajović Predrag (LD Zeta), četvrto  Mitrović Luka (LD Budva), peto Raičević Božidar (LO Podgorica), a šesto Marković Nikola (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
NAJAVA TAKMIčENJA
Postavljeno: 09. 05. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se sledeća takmičenja u lovnom streljaštvu održati u Budvi 19-og i Šavniku 26-og maja.

Naime  drugo kolo LIGE Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja održaće se u subotu, 19-og maja na strelištu „Košljun“ u Budvi sa početkom u 9 sati. Takmičenje će se održati u kategorijama: juniori, seniori – kategorija A, seniori – Kategorija B i veterani.

OPšIRNIJE...
II. KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – 2012. GODINE - IZVJEšTAJ
Postavljeno: 05. 05. 2012.

Na strelištu na Lovćenu, 5. maja održano je drugo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru II kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Cetinja“, opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Cetinje“ u istim disciplinama.

U  II kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Vučinić Dragan (LU Orjen), treće Radunović Lazar (LO Podgorica), četvrto Jovetić Mladen (LO Podgorica), peto Marković Nikola (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
I KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 23. 04. 2012.

Na strelištu u Danilovgradu, u kasarni Vojske Crne Gore, 22 aprila održano je prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

I na ovom takmičenju učestvovao je veliki broj takmičara, koji su stigli iz više lovačkih društava, neki čak i iz onih najudaljenijih, iz Plava i Gusinja.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Racković Simon (LO Podgorica), treće Mićunović Zoran (LO Bratogošt), četvrto Vučinić Duško (LO Podgorica), peto Jablan Pavle (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
PREDSJEDNIK NIKOLA MARKOVIć U POSJETI LOVAčKOM SAVEZU SLOVENIJE: DOGOVORENA JOš PLODNIJA SARADNJA
Postavljeno: 21. 04. 2012.

Na prethodnom sastanku Svjetske federacije za lovstvo CIC-a, koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu, koji je održan sredinom prošlog mjeseca u Beogradu, predstavnici Lovačkih saveza Slovenije i Crne Gore pozvali su zemlje regiona na bližu saradnju u zaštiti populacija divljači u zajedničkim predjelima Dinarskih planina.

Na poziv Lovačkog saveza Slovenije predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković boravio je nedavno u radnoj posjeti ovom Savezu, gdje je sa presjednikom Srećkom Felix Kropeom, direktorom stručnih službi Srečkom Žerjavom, predsjednikom CIC-a, koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu Tonijem Vršćajem i direktorom lovišta sa posebnom namjenom Jankom Mehleom razgovarao  o ovom pitanju i nizu drugih pitanja vezanih za lovstvo regiona.

OPšIRNIJE...
I KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 21. 04. 2012.

Održavanjem prvog kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore, prošlog vikenda u Budvi, počela su takmičenja u lovnom streljaštvu u 2012-oj godini.

Naime, ni jaka kiša što je padala u subotu na dan takmičenja, nije spriječile lovce Crne Gore da se u velikom broju okupe na olimpijskom strelištu „Košljun“ u Budvi gdje je održano prvo kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji A  - seniori strijelci, prvo mjesto zauzeo je Đurović Božidar (LD Cetinje), drugo Raičević Božidar (LO Podgorica), treće Lipovina Gojko (LD Cetinje), četvrto Jovetić Radosav (LO Podgorica), peto Marković Veselin (LD Cetinje) a šesto Marković Nikola (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
2012. – U OKVIRU III KOLA KUPA SSCG ODRžAN TROFEJ LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – BRILJANTNA POBJEDA BUDVANA
Postavljeno: 10. 04. 2012.

Proteklog vikenda na strelištu “Košljun” u Budvi u okviru 3. kola  KUP-a SSCG, u gađanju glinenih golubova disciplini TRAP, održan je Trofej Lovačkog saveza Crne Gore, na kome su i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji pobijedili strijelci SK Budva.

Na ovom takmičenju vrlo jak  vjetar, koji je duvao drugog  takmičarskog dana, omeo je takmičare, posebno takmičara SK Budva Iva Stanišića da ostvari svjetski vrijedan rezultat. Ipak njegova pobjeda u pojedinačnom plasmanu i prvo mjesto SK Budva u ekipnom poretku, za koji Stanišić nastupa zajedno sa Jovicom Markovićem i mladim Savom Boretom, u ovakvim vremenskim uslovima, vrijedni su više nego pažnje. Takmičari SK Budva, koji su ujedno po godinama najmlađa crnogorska ekipa, ove godine bilježe izuzetne rezultate

OPšIRNIJE...
POčINJU TAKMIčENJA U LOVNOM STRELJAšTVU - KUP I LIGA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE ZA 2012–U GODINU
Postavljeno: 09. 04. 2012.

Takmičenja u lovnom streljaštvu, Kup i Liga Lovačkog saveza Crne Gore, kao i prethodnih godina i ove godine počeće u mjesecu aprilu.

Naime, 14 aprila na olimpijskom strelištu „Košljun“ u Budvi  održaće se prvo kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja, a 22 aprila prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

OPšIRNIJE...
U BEOGRADU ODRžANA KONFERENCIJA „LOVNO ZAKONODAVSTVO U ZEMLJAMA CENTRALNE I ISTOčNE EVROPE“
Postavljeno: 03. 04. 2012.

U organizaciji Svjetske federacije za lovstvo CIC-a, koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu, 16 marta u Beogradu održana je konferencija posvećena temi „Lovno zakonodavstvo zemalja Centralne i Istočne Evrope“. Domaćin konferencije bio je Lovački savez Srbije.

Na sastanku u Beogradu učestvovali su predstavnici lovačkih saveza zemalja regiona: Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije kao i Albanije, Bugarske i Rumunije.

Konferenciji  su prisustvovali i njome predsjedavali, predsjednik Svjetske federacije za lovstvo Bernard Loze, počasni predsjednik Diter Schramm, potpredsjednik Imrich Šuba i predsjednik kooordinacionog foruma Toni Vršćaj.

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28