NAJNOVIJE VIJESTI:

LINKOVI:

 

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
IV KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 11. 06. 2012.

Na strelištu Zagrađe u Gusinju 9. juna održano je četvrto kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru IV kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Gusinja“, takmičenje lovaca opštine Plav, članova Lovačkih organizacija „Hridsko jezero“ i „Maja Karanfili“ u istim disciplinama.

U  IV kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Vukčević Zoran (LO Podgorica), treće Radović Ivan (LD Cetinje), četvrto Špadijer Luka (LD Cetinje) i peto Mićunović Veselin (LO Bratogošt)...

OPšIRNIJE...
NAJAVA IV KOLA KUP-A LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2012
Postavljeno: 05. 06. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se IV kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održati u Gusinju.

Četvrto kolo KUPA-a Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom održaće se u subotu 9. juna 2012. godine sa početkom u 9 časova na strelištu Zagrađe u Gusinju (selo Dosuđe).

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, koji na takmičenjima svoju pripadnost Lovačkom udruženju moraju potvrditi posjedovanjem lovne karte izdate za lovnu 2012/13 godinu.

OPšIRNIJE...
VAžNO OBAVJEšTENJE ZA čLANICE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – USKLAđIVANJE STATUTA NEVLADINIH ORGANIZACIJA SA NOVIM ZAKONOM
Postavljeno: 27. 05. 2012.

Članice Lovačkog saveza Crne Gore koje su registrovane po Zakonu o nevladinim organizacijama dužne su, ako to do sada nijesu uradile, da svoj Statut usklade sa  novim Zakonom o nevladinim organizacijama ("Službeni list CG", broj 39/11).

Naime odredbama člana 49 ovog Zakona propisano je da su nevladine organizacije koje su upisane u registar po Zakonu o nevladinim organizacijama (,,Službeni list RCG’’ br. 27/99 i 30/02 i ,,Službeni list CG’’, br. 11/07) dužne da, u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ovog zakona, usklade statut sa ovim zakonom i dostave ga Ministarstvu unutrašnjih poslova, sa izvodom iz zapisnika sa sjednice nadležnog organa nevladine organizacije na kojoj je donijeta odluka o usklađivanju statuta.

OPšIRNIJE...
III KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 27. 05. 2012.

Na strelištu Komarnica u Šavniku 26. maja održano je treće kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru III kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Šavnika“, opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Komarnica“ u istim disciplinama.

U  III kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran (LO Bratogošt), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Vučinić Dragan (LU Orjen), četvrto Špadijer Luka (LD Cetinje) i peto Kasalica Duško (LD Komarnica)...

OPšIRNIJE...
II KOLO LIGE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - 2012
Postavljeno: 19. 05. 2012.

Drugo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 19.05.2012 godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji A - seniori strijelci, prvo mjesto zauzeo je Jovetić Radosav (LO Podgorica), drugo mjesto zauzeo je Đurović Božidar (LD Cetinje), treće Pajović Predrag (LD Zeta), četvrto  Mitrović Luka (LD Budva), peto Raičević Božidar (LO Podgorica), a šesto Marković Nikola (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
NAJAVA TAKMIčENJA
Postavljeno: 09. 05. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se sledeća takmičenja u lovnom streljaštvu održati u Budvi 19-og i Šavniku 26-og maja.

Naime  drugo kolo LIGE Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja održaće se u subotu, 19-og maja na strelištu „Košljun“ u Budvi sa početkom u 9 sati. Takmičenje će se održati u kategorijama: juniori, seniori – kategorija A, seniori – Kategorija B i veterani.

OPšIRNIJE...
II. KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE – 2012. GODINE - IZVJEšTAJ
Postavljeno: 05. 05. 2012.

Na strelištu na Lovćenu, 5. maja održano je drugo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru II kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Cetinja“, opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Cetinje“ u istim disciplinama.

U  II kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Vučinić Dragan (LU Orjen), treće Radunović Lazar (LO Podgorica), četvrto Jovetić Mladen (LO Podgorica), peto Marković Nikola (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
I KOLO KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE - IZVJEšTAJ (2012)
Postavljeno: 23. 04. 2012.

Na strelištu u Danilovgradu, u kasarni Vojske Crne Gore, 22 aprila održano je prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

I na ovom takmičenju učestvovao je veliki broj takmičara, koji su stigli iz više lovačkih društava, neki čak i iz onih najudaljenijih, iz Plava i Gusinja.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Racković Simon (LO Podgorica), treće Mićunović Zoran (LO Bratogošt), četvrto Vučinić Duško (LO Podgorica), peto Jablan Pavle (LD Cetinje).

OPšIRNIJE...
PREDSJEDNIK NIKOLA MARKOVIć U POSJETI LOVAčKOM SAVEZU SLOVENIJE: DOGOVORENA JOš PLODNIJA SARADNJA
Postavljeno: 21. 04. 2012.

Na prethodnom sastanku Svjetske federacije za lovstvo CIC-a, koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu, koji je održan sredinom prošlog mjeseca u Beogradu, predstavnici Lovačkih saveza Slovenije i Crne Gore pozvali su zemlje regiona na bližu saradnju u zaštiti populacija divljači u zajedničkim predjelima Dinarskih planina.

Na poziv Lovačkog saveza Slovenije predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković boravio je nedavno u radnoj posjeti ovom Savezu, gdje je sa presjednikom Srećkom Felix Kropeom, direktorom stručnih službi Srečkom Žerjavom, predsjednikom CIC-a, koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu Tonijem Vršćajem i direktorom lovišta sa posebnom namjenom Jankom Mehleom razgovarao  o ovom pitanju i nizu drugih pitanja vezanih za lovstvo regiona.

OPšIRNIJE...
Stranice:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28