Najnovije:

Rezultati 2016.:

Rezultati 2015.:

Rezultati 2014.:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Prvo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova - 2011

Postavljeno: 17. 04. 2011.

Prvo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 3X10 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u nedjelju  17.04.2011 godine.

Takmičenje je održano po  kategorijama: juniori, seniori lovci, seniori strijelci i veterani. Takmičilo se isključivo standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja, a učešće su mogli prijaviti pojedinci i ekipe Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači.

Pojedinačno, prvo mjesto u kategoriji lovci – strijelci osvojio je Marković Jovica član Lovačkog društva „Primorije, drugo Đurović Bobo član Lovačkog društva „Cetinje“, a treće Pajović Peđa, član Lovačkog društva „Zeta“. Četvrti je bio Lipovina Gojko, peti Pravilović Lazar i šesti Marković Nikola svi članovi Lovačkog društva „Cetinje“.

Pojedinačno, prvo mjesto u kategoriji lovci – seniori osvojio je Stajović Vladan član lovačkog društva „Zeta“, drugo mjesto pripalo je Kažić Nikoli članu Lovačke organizacije „Podgorica“, a treće Miranović Ivanu, član Lovačke organizacije „Podgorica“. Četvrti je bio Raičković Dragan član Lovačkog društva „Cetinje“ peti Kokotović Milan, član Lovačkog društva „Cetinje“ a šesti Miranović Luka član Lovačke organizacije „Podgorica“,

Ekipno, prvo mjesto zauzela je ekipa Lovačkog društva „Cetinje“, drugo  Lovacko drustvo „Primorje“  i treće Lovačko društvo „Zeta“.

Lovački savez Crne Gore za osvojene rezultate pobjednicima je dodjelio  je nagrade diplome i medalje , a suorganizator takmičenja Lovačko društvo „Primorije „ iz Budve je kao i proteklih godina dalo veliki doprinos.